Vapaaehtoistyö

MLL Karkkilan yhdistyksessä vapaaehtoistyötä tarjoaa

• Lasten ja nuorten viikkotoiminnat
  • Nuortentapahtumissa Helpperi toiminta
  • Tapahtumat esim. kirppikset, ympäristötalkoot, suojatiepäivystys, peuhis
  • Yhdistyksen hallitustyö

Mikäli vapaaehtoistyö kiinnostaa Ota yhteyttä.

Perhekahvilan vapaaehtoistoimet:

• Ohjaajat huolehtivat tarjoilujen ostamisen, ovien avaamisesta ja ovat vertaisvanhempia.
  • Keittiöhenkilö huolehtii aamu-/iltapalan esille laitosta ja poiskorjaamisesta sekä tiskeistä.
  • Askartelunohjaaja on paikalla noin kerran kuussa.
  • Kylämummi toimii apukäsiparina.

Kiinnostaako jokin edellisistä? Sujuisiko liikunta-, laulu- loru-, leikki, tai musiikkituokion ohjaaminen? Voisitko toimia kertaluontoisesti asiantuntijana / keskustelun virittäjänä? Alkaisitko kylävaariksi? Toimintaan voi osallistua lyhytaikaisesti tai vakituiseen, aamu- ja/tai iltakahvilassa.

Perheliikunnan tarjoamat toimenkuvat:

• Ovenavaaja huolehtii ulko-ovien sekä välinevaraston avaamisesta ja lukitsemisesta.
  • Vertaisohjaaja toivottaa kaikki tervetulleiksi, huolehtii tarvittavat välineet esille ja pois yhdessä muiden kävijöiden kanssa sekä toiveista riippuen ohjaa yhteistä toimintaa.

.Satutuntiin liittyvät toimenkuvat:

• Satutuntien koordinoija huolehtii yhteydenpidosta lukijoihin ja kirjastoon.
  • Lukijat ovat yksi kerrallaan lukemassa ennalta tutustumiinsa kirjoihin.

Leikkikenttäkierroksen ohjaaja toimii vertaisvanhempana muille kävijöille. Liikunta-, laulu- loru- tai leikkituokion ohjaaminen on mahdollista. Myös kylämummi tai -vaari voi osallistua kierroksille.

Mopotallin ohjaaja neuvoo tarvittaessa mopon huollossa, korjaamisessa tai ajamisessa.

Helpparit tekevät yhteistyötä kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. He auttavat nuorisotalo NUTAlla ja kiertelevät nuorten kokoontumispaikoilla viikonloppuisin ja loma-aikoina.

Kylämummit ja -vaarit osallistuvat MLL:n toimintaan ja tapahtumiin ikään kuin yhteisinä isovanhempina. He tarjoavat oman mielenkiinnon mukaista apua tai vain ovat läsnä; kuuntelevat, tukevat ja rohkaisevat. Kylämummoilemassa tai -vaareilemassa voi käydä oman elämäntilanteen mukaan, vakituiseen tai satunnaisesti.

Ympäristötalkoissa keväisin MLL on huolehtinut makkaranpaistopisteestä.

Suojatiepäivystys koulujen alkaessa varmistaa turvallisen kadunylityksen koulujen läheisyydessä.

Peuhis on koko perheen liikuntatapahtuma ja siellä vapaaehtoisia tarvitaan:

• Temppuradan rakentamiseen ja purkamiseen.
  • Opastamiseen ja yleisen järjestyksen valvontaan.
  • 'Kaupunkisota radalle' tarvitaan vapaaehtoisia opastamaan ja valvomaan.

Lastenvaate ja -tarvike kirpputorilla tarvitsemme seuraavanlaista apua vapaaehtoisilta:

• Kirpputorin rakentamiseen myyntiä edeltävänä päivänä noin klo 17 - 21. Vapaaehtoistöihin kuuluu mm. rekkien kasaamista, pöytien ja tuolien asettelua, hattu ja hanska narujen virittelyä sekä vaatteiden, kenkien, lelujen ja tarvikkeiden asettelua. Vapaaehtoiset ovat oikeutettuja tekemään ostoksia tällöin, kassa aukeaa noin klo 20.
  • Myyntipäivänä pöytien järjestelyä noin klo 10 - 12 ja/tai kirpputorin purkaminen noin klo 13 - 18. Vapaaehtoistöihin kuuluu mm. lahjoitustavaroiden kerääminen, loppujen tavaroiden lajittelu myyjänumeroittain, rekkien purkaminen sekä pöytien ja tuolien paikoilleen asettaminen. Vapaaehtoisille on varattu pientä välipalaa myyntipäivän aikana.

Yhdistyksen hallituksen jäsenet valitaan syyskokouksessa vapaaehtoisista yhdistyksen aikuisjäsenistä tai nuorisojäsenistä (äänioikeutetut 15-17 -vuotiaat). Hallituksessa tarvitaan toiminnankehittäjiä, yhdistyksen rutiineista huolehtijoita sekä tapahtumissa ja retkillä avustajia. Vuoden 2020 hallituksessa on 7 varsinaista jäsentä ja 5 varajäsentä. Hallitustyö koostuu seuraavista:

• Hallituksen kokoukset n. kerran kuussa
  • Tapahtumissa ja retkillä avustaminen oman mielenkiinnon ja ehtimisen mukaan
  • Oman vastuualueen mukaiset tehtävät. Mahdollisia rooleja ovat mm.
    • Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja
    • Sihteeri
    • Rahastonhoitaja
    • Jäsenvastaava
    • Tiedotusvastaava
    • Kirpputorivastaava
    • Mopotallivastaava
    • Nuorisovastaava
    • Perhekahvila vastaava
    • Satutuntivastaava
    • Vapaaehtoisvastaava

Mikäli vapaaehtoistyö kiinnostaa Ota yhteyttä.

Vapaaehtoistyö Mannerheimin Lastensuojeluliitto tasolla:

Tule vapaaehtoiseksi